Bra tips om hur man slutar röka


Enligt de som har sparkat rökningens vana var det en av de mest utmanande sakerna de någonsin har gjort. Ingen metod är effektiv för alla och medicinsk vetenskap har verkligen inte gjort ett botemedel mot cigarettbehov. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Använda följande tips, och du kan upptäcka att sluta är mycket enklare än du förstod.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

10 minuter

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Försök inte själv det här. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att prata med dem som delar samma erfarenhet kan hjälpa dig genom processen.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

Sluta röka

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära tillbaka.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra på att sluta. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

När folk säger att det är svårt att sluta röka, ljuger de inte. Vad som fungerar för en person, många arbetar inte för en annan. Att sluta är dock inte omöjligt. Om du känner till några effektiva tekniker, och har rätt motivation, kommer du att kunna sluta röka. Förslagen nedan kan vara till hjälp för dig.Source link