Bra tips om hur man slutar röka


Alla vet de hälsorisker som är förknippade med rökning, men det är fortfarande mycket svårt att sluta röka. Om du försöker sluta röka, kanske du bara behöver lite tryck ner rätt väg. Tips och tips i följande artikel kan räcka för att ge dig den extra enheten du behöver sluta röka framgångsrikt och permanent.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Avsluta är en process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

TIPS! Vila är viktigt när du slutar röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Älskade Ones

TIPS! Prata med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, upptagssymtom och till och med irritabilitet.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Se till att berätta för din familj och dina vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa. När du drar ur nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad.