Bra tips om hur man slutar röka


Avsluta är mer än att bara kasta bort dina cigaretter och vara starkare än dina begär. Dessa saker kan hjälpa, men sluta behöver inte vara så svårt. Det finns otaliga metoder för att hjälpa dig att sluta röka.

Sluta röka gradvis. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer sannolikt.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, rekreationscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Kom ihåg att du kan ställa dig själv långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Du behöver hjälp av andra under den här processen.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt kvarteret eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Om du inte kan sluta kall kalkon, kolla in produkter gjord speciellt för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obehagliga fysiska symptomen som är förknippade med att röka.

Sluta röka

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Tips! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket hjälper till att sluta mycket lättare.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, till exempel att leka med dina husdjur eller barn.

Du borde nu ha en arsenal tips för att du ska kunna sluta röka. Även om det inte är realistiskt att förvänta dig att du aldrig kommer att bli frestad att röka efter att du bestämt dig för att sluta, borde du lättare kunna sluta om du använder de tips du just läste.Source link