Bra tips om hur man slutar röka för gott


Rökning är en dödlig vana som negativt kommer att påverka någon som gör det och alla som råkar vara runt det. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Den andra handen röker orsakar lika mycket hälsorisk som första hand. Avsluta är så viktigt av många anledningar. Informationen i den här artikeln ger dig många tips som hjälper dig att avsluta.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma att du ska sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, vilket kanske slutar lite lättare.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Träningsrutin

Börja träna rutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Be din läkare att hjälpa dig sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter som gummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Nikotinutbytesbehandling

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi att hjälpa till i ditt slut. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Undvik utlösningar du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Få en annan distraktion då.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med den här informationen kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Rökning är en vana som dödar. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link