Bra tips om hur man slutar röka för gott


Nu är det dags att de flesta är medvetna om hur farlig rökning kan vara, men det gör det inte lättare att sluta. Om du vill sluta röka kan du bara behöva ett tryck för att få dig på rätt väg. Denna artikel innehåller flera användbara tips för att sluta röka.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

Tips! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte kan hittas någon annanstans.

Låt din familj och vänner komma hemma om att du vill sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i sjön. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och har bättre förmåga att hantera den dagliga mallen.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Vila är viktigt när du slutar röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Åtta timmars sömn varje natt tillåter dig att förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över obehagliga begär.

Nikotiners ersättningsterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

Fira varje milstolpe på väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök orsakar lungsjukdomar, cancer och andra hälsoproblem för alla runt omkring dig. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Genom att sluta röka, skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Att sluta röka kan vara en seriös utmaning för många, men det är mycket lättare att ha kunskaper om beprövade tekniker. Avsluta blir mer hanterbart bara genom att använda det du har lärt dig här. Använd dessa tips för att skydda dig och din familj.Source link