Bra tips om hur man slutar röka för gott


Medan alla är medvetna om farorna med rökning fortsätter många människor att röka. De tror att de kan sluta när de vill, men när det är dags, inser de att det är mycket svårare än de trodde det skulle vara. Om du är redo att lära dig vad du behöver göra för att förhindra din rökvanor, läs vidare.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som du kan. Försök inte gå kallt kalkon.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. En erfaren, licensierad hypnotist kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

Sluta röka

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Om du får en full natts sömn hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Försök inte sluta röka utan stöd. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Sluta röka

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste varumärket du känner. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att ha en ren, frisk lukt.

Sluta röka

Som det anges i denna artikel är det möjligt att sluta röka. Allt du behöver göra är att tillämpa dig så mycket du kan. Nyckeln är att vara fast besluten och hålla fast vid alla planer du ställer upp för dig själv. Om du kan göra detta och genomföra de tips som finns här, borde du kunna sluta röka permanent på kort tid.