Bra tips om hur man slutar röka för gott


Även om många människor tänker sluta röka, tror de ofta att de saknar viljan för denna svåra uppgift. Informationen och idéerna du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som en icke-rökare.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Nikotinutbyte

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Klipp ner på rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Se till att du noggrant rengör ditt hem när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Att ha kaffe i din bil eller stanna kvar i rökiga barer kan ersätta ditt begär.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Statistik säger att en av fem personer dör av cigaretter i USA. Bli inte ett nummer!

NEJ måste vara en del av din mantra. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. Låt dig veta att även om man har en kommer att orsaka mycket skada.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Rengör allt i ditt hem och tvätta dina kläder för att bli av med alla tips från röklukten. Att göra detta kommer att förhindra saker som påminner dig om att röka från att utlösa ditt begär efter en cigarett.

TIPS! Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. Utöva frisläppande endorfiner, vilket kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskningen till ett minimum.

Om allt annat misslyckas, sök rådgivning för att hjälpa till med att sluta. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Om du tycker att det här kan vara rätt för dig, prata med din vanliga läkare och be om hänvisning.

Att sluta röka är en av de svåraste sakerna du någonsin kommer att göra. Du kan göra det, men! Tid, tålamod och en stor viljestyrka är nödvändiga för att komma igenom det. Det kommer också att vara till hjälp att lära dig allt du kan om det och använda det rådet för att hjälpa dig. Inkorporera de råd du hittat ovan i ditt liv, och du kommer äntligen att kunna kasta denna otäcka vana.Source link