Bra tips om hur man slutar röka för gott


Alla har positiva avsikter att sluta röka, men aldrig följa igenom. Försök läsa dessa tips för att försöka sluta röka tidigare istället för senare. Kombinera dessa tips med din sunt förnuft för att sluta röka för gott.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

Support Group

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

TIPS! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Sluta bara röka om du verkligen vill sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Lös innan du ens frestas att aldrig försöka igen "bara en".

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Idag är dagen för att sluta röka! Utsätt inte och identifiera ett startdatum några månader på vägen. idag är den perfekta tiden att börja. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Få lite motion. Att träna efter att du slutat röka blir lättare, eftersom din lungkapacitet börjar omedelbart förbättra. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. De endorfiner som släpps efter träning ökar ditt humör och blir fysiska är ett utmärkt sätt att distrahera dig själv när du längtar efter en cigarett. Övning kommer också att bidra till att öka din ämnesomsättning för att kompensera för det slag som krävs när du slutar röka, vilket minskar din potentiella viktökning.

Deep Preatment

Prova djup andning om du försöker avvärja ett begär för en cigarett. Detta låter dig gå tillbaka och uppdatera ditt minne om dina skäl att sluta börja. Djupa andetag ger också mer syre till din kropp och hjärna, vilket hjälper dig att känna dig frisk. Djupa andningsövningar är mycket enkla att göra, och du kan träna dem när som helst.

Du borde vara optimistisk för resten av ditt liv, för du har nu den kunskap du behöver för att sluta röka så att du kan leva ett längre och hälsosammare liv. Sätt informationen i akt och var nöjd med ditt beslut.