De allra bästa sätten att sluta röka


Alla vet de hälsorisker som är förknippade med rökning, men det är fortfarande mycket svårt att sluta röka. Om du vill sluta röka kanske du bara behöver ha ett bra tryck i rätt riktning. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att göra det enklare att sluta.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta kan vara en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

"No One Puff Ever" eller "Nope" ska vara din mantra. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Lös innan du ens frestas att aldrig försöka igen "bara en".

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Byt din rökvanor för en träningsvanor. Utöva frisläppande endorfiner, vilket kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Dessutom förlorar du ämnesomsättningen när du slutar, och träning kan påskynda det.

Tala med din läkare om receptbelagda läkemedelslösningar för att hjälpa dig att sparka vanan. Dra fördel av de olika typerna av läkemedel och förfaranden som finns tillgängliga för att sluta röka. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att sluta sluta för gott.

När du bestämmer dig för att sluta röka, skaffa hjälp av vänner och familj. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. De kan ge dig en viktig uppmuntran. Också, överväga att delta i en supportgrupp eller få någon beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Om du verkligen vill röka, gör några djupa andningsövningar. Detta ger dig en minut att fokusera och kom ihåg varför du slutade i första hand. Extra syre kommer att levereras till dina lungor och detta kommer att hjälpa dig att känna dig föryngrad. Dessa tekniker är enkla, effektiva och bäst av allt, gratis!

Ta dig tid att överväga varför du vill sluta röka. Notera några av de viktigaste orsakerna och hålla dem nära dig hela tiden. När du känner för att ha en cigarett, dra ut din lista med anledningar och påminna dig själv om varför du slutade i första hand.

Att stoppa rökning är tuff för de flesta, men det är lättare att veta att de bästa teknikerna att sluta. Om du tar råd med denna artikel på allvar och tillämpar den med uthållig flit, kommer du förhoppningsvis att lyckas sluta röka, en gång för alla. Använd informationen som ingår här för att förbättra din hälsa och din familjs hälsa.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.Source link