De allra bästa sätten att sluta röka


Även människor med stark viljestyrka har ibland en svår tid att sluta röka vanan. Även om du är motiverad att sluta får du fysiska och psykologiska belöningar för rökning, och det kan vara svårt att ge upp. När du är redo att lossna dig själv och dina känslor från cigaretter och sluta för gott, ska de tips du hittar här hjälpa dig att komma igång.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Tips! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara svårt att ignorera. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare ordinera mediciner för att göra det lättare för dig, så länge han eller hon känner att sådana behandlingar är lämpliga för din situation.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Älskade Ones

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. När ett lust slår till, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

Att bli av med saker som påminner dig om att röka kan hjälpa dig att sluta. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Avlägsna stanken av rök i ditt hus genom att rengöra alla kläder som innehåller röklukten. Detta kommer att stoppa allt som påminner dig om dina rökning dagar för att utlösa ett begär.

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

Många har upptäckt att rådgivning kan hjälpa dem att sluta röka. Ibland finns det känslomässiga skäl till varför en person röker. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Tala med din läkare om rådgivning, och han eller hon borde kunna skicka dig till en bra terapeut.

Som du har sett måste sluta röka inte vara skrämmande och omöjligt att göra. Allt du behöver för att uppnå ditt mål är beslutsamhet och lite självförtroende. Du kommer bli förvånad över att lära dig allt du kan göra när beslutsamhet sätter in.