De allra bästa sätten du kan sluta röka


Även om du är mycket väl bekant med de faror som cigarettrökning kan ge upphov till, är sluta fortfarande inte en lätt uppgift. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Läs vidare för att hitta bra tips för att hjälpa dig att sluta bra.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

övningsrutin

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, men för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Det kan också vara en bra stressavlastare. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Klipp ner på rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Undvik att röka när du först vaknar. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Du kan tycka att det är bra att jämföra sluttekniker med andra. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Vägen till stopp är bara en process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

När du försöker bryta din rökning vana, var noga med att undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din glada timme, tänk på att ändra din rutin. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

De flesta människor har problem med att ge upp sin rökning vana, men det finns några strategier som kan göra processen mindre svår. Genom att följa råd och tips i denna artikel kommer det att bli mycket lättare att sluta vanan. Använd detta råd du har läst här för att förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. De kan också erbjuda andra vägar av stöd eller behandling.Source link