De allra bästa sätten du kan sluta röka


Du har nog hört att att sluta röka är mycket svårt. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Liksom med allt, ju mer kunskap du har på att sluta, desto enklare är det. De råd som ingår i denna artikel kommer att komma igång på vägen för att sluta.

Support Group

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ner saker kan förändra hela ditt tankesätt.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Skapa din egen lista gör det här.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Ta en dag i taget när du slutar röka. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Sluta röka

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Överväg nikotinersättningsterapi. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.Source link