De allra bästa sätten du kan sluta röka


Idag vet alla att rökning är ohälsosamt, men det är fortfarande extremt svårt att sluta. Lite bra information kan vara allt som krävs för att hjälpa dig att komma över bulten. Denna artikel kommer att ge dig några bra tips som hjälper dig att sluta.

Var lätt när du slutar röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

TIPS! Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Ditt åtagande att avsluta måste motiveras av alla de skäl du har för att sluta börja med.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Motiverande meddelanden

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Du hittar dina motivationer och har all anledning att sluta omedelbart.

Bli av med något som påminner dig om dina rökning dagar. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du kommer att påminnas om att röka och sluta med ett cigarettbehov.

Färskvaror, frön och nötter bör vara lättillgängliga när du slutar cigaretter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. För en sak, med denna mat att ockupera din mun och händer kan ersätta rökning rörelsen du ofta kommer att göra. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Vitamininnehållet och näringsämnena i dessa livsmedel kommer också att hjälpa din kropp att må bra när du drar ur nikotin.

Kallkalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillskott för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotin fläckar eller tuggummi. När du använder dessa läkemedel ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

Om du känner att du behöver en cigarett omedelbart, försök sedan andningsövningar för att lugna begäret. Detta ger dig chansen att fokusera på alla de skäl som du verkligen vill sluta. Djupa andetag ger också mer syre till din kropp och hjärna, vilket hjälper dig att känna dig frisk. Dessa andningstekniker är lätta att lära sig, och du kan göra dem var som helst.

Det kan vara lättare att sluta röka när du är medveten om när och var du tenderar att röka. Ta reda på vad som lugnar dig och gör att du vill röka. Detta hjälper dig att utveckla en vinnande strategi för att sluta. Du är bättre beredd att hantera dina begär när du vet vad som orsakar dem.

Sluta röka

Tips! Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp.

Var noga med att äta hälsosam. Försök inte gå ner i vikt samtidigt som du försöker sluta röka. I stället äter du bara en riktig kost. Att förbruka en mängd olika frukter och grönsaker kan lämna en dålig smak i munnen. Att äta dessa livsmedel kan hjälpa dig att sluta röka.

Istället för att röka, försök att träna. När du befinner dig i toxinerna kommer din kropp att belöna dig med mer energi. Du kommer inte bara gynna din kropp med träningen, men du kommer också att upptäcka att du har mindre begär eftersom din kropp rensar sig själv.

Sluta röka

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film.