De allra bästa sätten du kan sluta röka


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Du kan se hur sluta blir ännu mer brådskande. Läs den här artikeln för tips om hur du stoppar den otäcka vanan idag.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ångerrätt och sluta röka permanent.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Din läkare är också den enda som kan skriva dig en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker axla hela bördan av rökningstopp. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

Sluta röka

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätten du kan ge upp vanan. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du slutat röka. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Prova att röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

TIPS! När det är överväldigande att röka, försök att använda en fördröjningstaktik. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Bland de sjukdomar som rökning kan ge är lungsjukdomar, hjärtsjukdomar och emfysem. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Genom att läsa informationen i den här artikeln borde du nu vara välinformerad nog för att framgångsrikt sluta röka.Source link