De allra bästa sätten du kan sluta röka


Även om du säkert har hört ett antal personer klagar över hur svårt det är att sluta röka, hörs många av dessa klagomål från det faktum att få personer vet hur man gör det framgångsrikt. Du kommer att lära dig att precis som någonting annat i världen, ju mer information du har desto lättare är det. Detta är detsamma för att lära sig sätt att sluta röka. Läs vidare för tips som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Få mycket stöd. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka, blir du förbättra inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! När du vill bli rädd för att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjningstaktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Det kan hjälpa dig att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du normalt skulle tända upp när du försöker sluta röka. Om du alltid haft en cigarett med ditt morgonkaffe eller på happy hour efter arbetet, försök ändra din rutin. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritation.

Sluta röka

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna för att sluta röka. När du är medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det blir det lättare att sluta röka. Ta de råd som har lämnats till dig här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.Source link