De allra bästa sätten du kan sluta röka


Även om riskerna med rökning är välkända, kämpar många människor för att bryta sin vana. Om du kämpar med tobaksberoende vet du att det finns hjälp. Låt dem arbeta för att hjälpa dig att sparka vanan.

Sluta röka

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökförmåner och rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Ta din resa en dag i taget. Det är en stor process att sluta röka. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Om din kalla turkey-ansträngning att sluta röka misslyckades, få lite extra hjälp via produkter som nikotin fläckar eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Tips! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Att ha ditt kaffe på jobbet, eller undvika platser där rökare samlas, hjälper dig att undvika aktiviteter som brukade vara associerade med rökning.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Kom ihåg att ha "bara en" kan förhöja dina begär och få dig på fel väg.

Med hjälp av de råd som presenteras här bör du få en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Berätta för dig själv att du är stark nog att sluta, och att du förtjänar det. Ge dig själv kraften att övervinna denna utmanande missbruk. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.Source link