De bästa sätten att sluta röka för gott


Det finns många positiva saker som kommer ut ur beslutet att sluta röka. Kom ihåg fördelarna när du lär dig några knep och tekniker (som vad du läser idag) för att hjälpa dig när du slutar. Ring på dessa riktlinjer när du känner dig överväldigad, och du kan börja sparka vanan en gång för alla.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Sluta röka

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Gör inte allt här själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Sluta röka

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att säga att det blir permanent.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Alla gör saker på egen väg. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Det är syftet att göra en personlig lista.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Jot down belöningar du ger dig själv efter att du har varit rökfri för en enda dag, vecka och månad. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Oavsett, hitta ett visst sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du utvecklar en alternativ plan, kommer du dock bättre att kunna undvika att röka. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

De första sju dagarna är det svåraste när man slutar röka. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Du är noga medveten om de många sätten att sluta röka kan vara till stor nytta för dig. Även om vi vet att fördelarna inte är tillräckliga för att hjälpa dig sluta röka – det är där alla tips som du har läst hjälper dig. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Du kommer att njuta av fördelarna med att vara en icke-rökare innan du känner den.Source link