De bästa sätten att sluta röka för gott


Medan du vet att det är illa för dig, är rökning fortfarande svårt att sluta. Om du är en rökare som vill sluta, kan det enda som håller dig tillbaka vara ett lämpligt incitament eller rätt råd. Den här artikeln kan hjälpa dig att bli fokuserad när du arbetar mot att nå dina avslutande mål.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att sluta kan vara en lång process. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

10 minuter

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Samla stöd från alla som du älskar. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Rökningstoppning är en av de få gånger när det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Taper ner din rökning. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga din bok tills du har brutit din rökvanor.

Bliv motiverad med påminnelser. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobak och nikotinbehov.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Med några enkla tekniker i din arsenal, vinner du kriget mot rökning. Genom att följa tipsen här borde du hitta det lättare att få fotfäste och gå vidare för att sluta röka för gott. Genomför tidigare tips och du kommer att skydda hälsan och välbefinnandet hos dig och din familj.Source link