De bästa sätten att sluta röka för gott


Rökare vet att de inte borde röka. Det är tveksamt att du kommer att ha träffat en medrökare som faktiskt tror att det finns hälsofördelar med cigaretter. En ex-rökare vet vad hårt arbete det är att sluta, medan en icke-rökare inte har någon aning. Följande råd hjälper dig ut.

Ta varje dag en åt gången. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Tänk inte på framtiden. Oroa dig bara om idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Du kan också ta reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

Tips! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att bekräfta dina framsteg tills du inte tänker på önskan att röka.

Sluta röka

TIPS! Försök inte sluta ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, ska du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer du att bli friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Att ställa in ditt supportsystem hjälper dig att vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

De som inte röker tycker omöjligt att föreställa sig varför rökare någonsin vill fortsätta. De kan inte förstå hur svårt att sluta kan vara. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Sätt detta råd att använda i ditt liv för att ställa dig fri från att röka.Source link