De bästa sätten att sluta röka för gott


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Viktigast kan det få negativa effekter på din hälsa. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. För att komma igång på vägen för att vara rökfri, läs vidare.

Sluta röka

Tips! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Var lätt när du slutar röka. Försök inte gå kallt kalkon. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Se till att du går ett steg åt gången. Att sluta kan vara en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan, kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utövar någon träningsrutin.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje kväll, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Tänk på att din kropp kommer att gå genom ånger, så det kommer att krävas mat som galen.

TIPS! Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Även om tanken på att sluta röka ofta är skrämmande är fördelarna för din hälsa väl värda ansträngningen. Du borde nu vara säker på att bryta vanan tack vare de idéer som anges ovan. Välj några och börja idag!Source link