De bästa sätten att sluta röka för gott


Många misstänker felaktigt att allt de behöver göra för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter, aldrig att återvända. Dessa är båda faktorerna i stopp, men det finns sätt att göra det mer hanterbart för dig själv. Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill sluta röka.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering.

TIPS! Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att öka vikten som resulterar i att du slutar röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. Fråga också din läkare om en lista över stödgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

För att förhindra dig att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker i stället för godis eller karbonhaltiga livsmedel . Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Sluta bara – och börja inte igen. Denna strategi kan verka hård. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Ta en reservplan om den första planen inte fungerar.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Gör valet att inte röka alls. Även om det är lätt att tro att en cigarett kommer att vara okej, är sanningen att det kommer att förstöra allt det hårda arbetet du har gjort upp till denna punkt. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

De första sju dagarna utan cigaretter blir den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid att motstå begär.

Sluta röka så snart som möjligt. Välj idag som dag istället för att lägga ut det till ett framtida datum. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Detta hindrar dig också från att såra andra med andrahandsrök, särskilt de som är närmast dig.

TIPS! Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker.

Förhoppningsvis kommer du, med informationen i den här artikeln, att bli bättre informerad om de åtgärder du kan vidta för att sluta röka. Medan vissa ex-rökare kommer att ha begär efter resten av sitt liv, kommer följande råd att bättre utrusta dig för att motstå dessa begär.Source link