De bästa sätten att sluta röka för gott


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? Människor som inte röker är helt enkelt oförmögna att inse hur svårt det kan vara att sluta. Följande artikel kommer att ge dig några av sina beprövade tips.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Support Group

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

TIPS! Ett vanligt träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Ta saker dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Replacement Therapy

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara svårt att ignorera. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel.

Nonsmokers kan aldrig förstå varför du skulle fortsätta att röka cigaretter, trots alla de allvarliga hälsoskador som rökning orsakar. Dessa människor kan inte förstå hur verkligt svårt det är att bryta en missbruk. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Använd quitters erfarenhet och insikt för att befria dig från denna ohälsosamma vana.