De bästa sätten att sluta röka snabbt och för gott!


Livets stress och tryck idag gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Men du behöver inte känna dig fångad längre, använd den här artikeln och tipsen inuti för att hjälpa dig att stanna för gott.

Sluta röka gradvis. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta kan vara en lång process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Du måste göra vad som fungerar för dig. Skapa din egen lista gör det här.

Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Belöna dig själv

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

Tänk alltid på din motivation. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. En hel del begär är ganska överväldigande. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

De saker som presenteras här kan ge det förtroende du behöver för att sluta röka för alltid. Dela din kunskap och erfarenhet med andra rökare så att de kan dra nytta av att sluta med.Source link