De bästa sätten du kan sluta röka


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak en mycket beroendeframkallande substans. Av den anledningen är slut på att röka permanent en av de största utmaningarna i en rökares liv. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Olika mediciner, inklusive antidepressiva läkemedel, kan sluta att sluta.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Fördröjningstaktik

Om du är överväldigad av rösträtten, försök använda fördröjningstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om detta inte händer omedelbart, fortsätt att upprepa denna teknik.

TIPS! Det är viktigt att hitta sätt att klara av nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Få lite träning när du längtar efter cravings, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om du är en kandidat kan din läkare kanske ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? När du har lite ledig tid, upptag dig själv med ljusa distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Älskade

Tips! En fördel att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsoförhållanden.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Några rökare tycker om att skära tillbaka på att röka är en bra start. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. En annan metod att använda är att röka bara hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Tips! Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Att byta ett märke till en smak du ogillar kan helt och hållet avstå cigaretter.

Cigaretter är gjorda med nikotin, en mycket beroendeframkallande substans som är svår att släppa. Detta gör det svårare att sluta röka. Att sluta är svårt för din kropp och ditt sinne. Det blir lättare för dig att sluta om du följer de tips du just läste. Kombinera detta råd med ditt eget engagemang och ansträngning, och du kommer snart att kunna sluta.Source link