De bästa sätten du kan sluta röka


Det finns många påtryckningar i dagens värld som kan påverka din förmåga att sluta röka. Den här artikeln kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du fortsätter och röker, kan förseningen åtminstone minska din rökning för den dagen.

Tips! Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Skapa en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

TIP! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Vägen till stopp är bara en process.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, liksom mot stödgrupper och andra informationskällor.

Älskade Ones

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, leta efter produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa innefattar gummi och fläckar.

Kall kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Sluta röka

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Be om support online via grupper eller forum. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

TIPS! En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

Rökning kan vara den sak du gör i tider av stress för att lugna dig själv. Om så är fallet måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling. Meditation, andningsteknik eller yoga kan vara effektiva för lugnande och refokusering av dina tankar.

Friska livsmedel

TIPS! Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet.