De bästa sätten du kan sluta röka


Alla vet de hälsorisker som tillskrivs rökning, men stopp kan fortfarande vara extremt svårt. Om du verkligen vill sluta röka, kanske du bara behöver en liten push ner på rätt väg. Tipparna här kan ge lite hjälp och göra det lättare för dig att komma igång.

Du måste göra din rökningstopp så mycket som möjligt. Kallkalkon rekommenderas inte. Det finns en 95% chans att detta kommer att misslyckas för dig. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, patchen eller medicinen rekommenderas. Detta ökar din sannolikhet att sluta.

Dessa personer kan erbjuda stöd, support och bra tips som hjälper dig att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla din lokala recenter eller i din kyrka.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du är bekväm med åtagandet att sluta.

Se till att du får mycket vila när du slutar röka. För de flesta människor leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov. Du kan bli frestad att smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du vara mycket mer benägna att sluta röka för gott.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om det inte händer omedelbart, bör du fortsätta försöka.

Tips! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåbara – en dag i taget.

Försök att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få viktökning från att sluta röka. Detta kommer att hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är avgörande att människorna som är närmast du erbjuder stöd, och du kan göra utan att dom är dömd. Låt dem veta det i början av processen, och att du kanske inte är helt själv. Att röka är en riktig utmaning och att få Stödet från dina vänner och familj är kritiskt.

Klipp tillbaka på hur mycket du slutar. Detta bidrar till att vägleda dig när du startar ditt beroende av cigaretter. Vänta en timme åtminstone innan du får den första cigaretten på morgonen. Du kan också försöka bara röka en halv cigarett i taget för att minska rökning.

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att göra sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

De flesta kommer inte att lyckas vid att sparka sitt första försök. När du slutar röka, försök hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du röker igen, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång, lära dig under vägen.

Håll din motivation för att sluta på ditt sinne och syn hela tiden. Det kan innebära att du knyter motivationsmeddelanden på din kontorsmur eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta.

Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ett återfall kan förena och göra veckorna eller månaderna du har spenderat att inte röka värdelös. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om fel väg.

TIP! Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

De första 7 dagarna att sluta är de svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. När de första dagarna har gått, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta igenom blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Även de planer som är mest beredda att sluta har en väldigt svår tid att lyckas först. Du kan hitta seger i en större triumf längs vägen.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du följer detta råd kan du sluta röka med framgång. Använd ovanstående förslag för att inte bara skydda din hälsa, utan också din familjens hälsa.

TIPS! Innan du slutar röka, kunna fortsätta att vara skyldig att sluta för gott. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

Låt inte det komplexa ämnet Array överväldiga dig. Det finns mycket att ta med, men det kommer att vara en stor fördel om du spenderar tid att lära dig. Genom att tillämpa informationen från den här artikeln kan du förvänta dig att din erfarenhet är en bra.Source link