Den hälsosamma världen väntar på dig efter att du avslutat tobak


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Din läkare säger att om du inte gör det kan du få allvarliga hälsokonsekvenser. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Vad hindrar dig? Tiden är nu, så fortsätt läsa för att hitta strategier om hur man slutar röka och aldrig se tillbaka.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Älskade Ones

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

TIPS! Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Sluta röka

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Älskade Ones

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Du har resurser, enheten och möjligheterna att sluta. nu är det dags att sätta dem alla tillsammans. Din livskvalitet kommer att förbättras omedelbart när du inte längre röker. Tillbringa pengar du sparar genom att inte betala för cigaretter och ge din familj en belöning för att ge dig stöd genom de hårda tiderna.Source link