Den hälsosamma världen väntar på dig efter att du avslutat tobak


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Ingen rökare kommenterar någonsin för en annan om de fantastiska vitaminerna och näringsämnena som de får i sina cigaretter. En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Följande råd hjälper dig ut.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Tänk på det här alternativet eftersom det har fungerat för tusentals människor!

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Vila är viktigt när du slutar röka. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Gör inte allt här själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

För en nonsmoker, belyser en cigarett och puffar bort på det, absolut ingen mening alls, särskilt med tanke på att alla är medvetna om farorna med att röka. Inte heller kan de fullt ut förstå komplexiteten att sluta. De råd som delades här kom från människor som framgångsrikt har slutat sig, vilket ger dig en effektiv strategi att försöka. Använd quitters erfarenhet och insikt för att befria dig från denna ohälsosamma vana.Source link