Den hälsosamma världen väntar på dig efter att du har avslutat tobak


Om du verkligen vill lyckas med din rökningstopp, måste du vara vederbörligen motiverad. Det finns många fördelar att sluta röka. Du skulle göra det bra för att tydligt förstå fördelarna som ska uppstå när du slutar röka, särskilt eftersom det tjänar som en förstärkning när tiderna är svåra. Du kan skydda din hälsa och familjen, spara massor av pengar, undvik att vara så mottaglig för lungcancer och se ut och känna sig yngre. Fortsätt läsa för idéer som gör det lättare att sluta röka.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Varje person gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Nikotinutbyte

Överväg nikotinersättningsterapi. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Secondhand Smoke

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Försök att inte röka så mycket. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Att sluta kommer vara svårt, men dina insatser kommer att vara värda det. Om du är fullt medveten om alla motivationsfaktorer och bakomliggande drivsystem bakom ditt beslut, blir det lättare att fortsätta. Kom ihåg att följa de goda råd som du just läst, och du kommer att vara på väg att bli av med denna vana för gott.