Den sunda världen väntar på dig efter att du avslutat tobak


Nu är det dags att de flesta är medvetna om hur farlig rökning kan vara, men det gör det inte lättare att sluta. Om du är en av de miljoner individer som försöker sluta röka, kan ibland lite ljudråd hjälpa. Rådgivningen nedan hjälper dig att komma igång.

För att öka sannolikheten för att du lyckas sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. När du tänker på din lista kan det göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva läkemedel, kan sluta att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan mötas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

Hypnos är ett effektivt verktyg för att använda när du slutar röka. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Ta varje dag en i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Du kan inte oroa sig för framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg i taget och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det Det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål för att matcha ditt engagemang och komfortnivå.

Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa den här tekniken.

Nikotiners ersättningsterapi

TIP! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning.

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.

Försök inte själv det här. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Ibland kan man prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

TIPS! En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja ha det om de hjälper dig att uppnå det här målet.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder på hur att hantera stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning, med tiden än människor som använder andra metoder.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. En av varje fem dödsfall är relaterad till rökning cigaretter i Amerika. Du vill inte vara en annan statistik.

Tips! Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby.

Tänk på det som en gåva för dig själv i stället för att titta på att sluta som ett offer. Om du anser att du slutar optimistiskt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Att göra en för- och nackdel lista kan hjälpa till att bekräfta skälen att sluta är fördelaktigt. Detta kommer att ge dig en bra anledning att sluta och hjälpa till med motivation.

Om du kan göra bort saker som påminner dig om att röka, blir det lättare att motstå frestelsen. Kasta ut eller ge bort alla dina tändare och askkoppar. Rengör ditt hem från topp till botten och tvätta alla dina kläder för att eliminera lukt av rök. Rökluften kommer att utlösa fysiologiska begär, så vårrengöring fungerar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Att sluta röka kan vara en seriös utmaning för många, men det är mycket lättare att ha kunskaper om beprövad teknik. Om du tillämpar råd från den här artikeln, bör du avbryta vanan oftast. Använd de tips du just läst för att skydda dig själv och din familj från rökrelaterade sjukdomar.Source link