Den sunda världen väntar på dig efter att du avslutat tobak


Rökning är inte bara farlig för din hälsa, men kan allvarligt skada hälsan för de personer som utsätts för din rök. Det kan orsaka lungcancer, hjärtproblem, emfysem och ett flertal andra hälsoproblem. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. När du får resten behöver du det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du att använda den här tekniken tills den äntligen fungerar.

Älskade

TIPS! När ett cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka är inte lätt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är förknippade med rökning. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Informationen i denna artikel är ett säkert sätt att slå den cigarettvanan permanent.Source link