Den sunda världen väntar på dig efter att du avslutat tobak


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. På en ytlig nivå påverkar rökning hur ditt hem, kläder och andetag luktar. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Sluta röka dagligen. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Det finns inget fel med att ställa upp långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att prata med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet lämnat av cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också introducera dig till ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du kommer upp i vikt när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam kost.

TIPS! Om du har svårt att sluta Rökning, tala med en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. När du känner för att ge upp, tänk på vad du släppte i första hand.

Fira varje milstolpe på din väg för att sluta, välj små belöningar du gillar. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Slutligen, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det, eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, ditt sociala liv och ditt fysiska utseende. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link