Det är dags att sluta röka idag! Börja med dessa tips


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Ännu värre än de estetiska förändringarna är de förändringar som skadar din hälsa och förkortar din livslängd. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Se till att du tar processen en dag då. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Tips! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningarna som möter dig, som de har eller har att göra med dem också.

Din primärvårdsman kan vara en stor resurs om du inte kan att sluta röka själv. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Fråga också din läkare om en lista över stödgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Älskade Ones

När du slutar röka kan du inte bara hjälpa din egen hälsa utan också dina nära och kära. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

Stannar du lätt? I helvete heller. Är det värt det? ABSOLUT! Efter att ha läst den här artikeln, hoppas du förhoppningsvis starkare, mer självsäker och mer kunna sluta. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link