Det är dags att sluta röka idag! Börja med dessa tips


Otaliga individer är intresserade av att erövra sin rökning vana. Hälsosam, ingen drar nytta av att röka, och alla förlorar. Så titta igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och göra sluta lättare.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

NEJ måste vara en del av din mantra. Det är lätt att övertyga dig själv under värmen för tillfället att en cigarett inte kommer att skada något, men det kan ångra dagar, veckor, månader eller år med hårt arbete och engagemang. Lös innan du ens frestas att aldrig försöka igen "bara en".

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Du borde nu ha den kunskap som krävs för att sluta röka för alltid tack vare rådet i den här artikeln. Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig idag för att sparka den cigarettvanen för gott.Source link