Det är dags att sluta röka idag! Börja med dessa tips


En bra andel rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är katastrofalt för din hälsa och kan orsaka allvarliga, långvariga skador på dina lungor och andra organ. Ta en titt på det stycke som följer och få insikt i att sparka vanan en gång för alla.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Gå inte på den kalla kalkonvägen.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Kall kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att ha kaffe i din bil eller stanna kvar i rökiga barer kan ersätta ditt begär.

48 timmar

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. När 48 timmar har gått, kommer din längtan efter nikotin bara att vara psykologisk. Medan det fortfarande är svårt, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Efter att ha läst den här artikeln borde du få en bättre bild av vad du måste göra för att sluta röka. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.