Det bästa rådet för dem som vill sluta röka


Livets stress och tryck idag gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka rökningens vana.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När du går igenom taktila erfarenheter och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet på något annat kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du slutar röka en cigarett, åtminstone har du rökt en mindre cigarett den dagen.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du slutar röka en cigarett, åtminstone har du rökt en mindre cigarett den dagen.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Koncentrera på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Älskade Ones

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att byta till örtte eller inte gå till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökning vana på egen hand. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

De första dagarna av något sluta-rökning försök blir det svåraste. De första två dagarna utan att röka är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Kom i form. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. De endorfiner som släppts under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. De flesta slutade flera gånger innan de slutade med framgång. Notera vad som orsakade ditt återfall och försök att undvika det i framtiden. Du kan ha en lättare tid att övervinna samma hinder om det uppstår igen.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig just nu.

Tänk på det som en gåva till dig själv i stället för att du slutar som offer. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Dessa tankar kan se till att du blir motiverad och påminna dig om dina skäl att sluta.

Bli av med något i ditt liv som påminner dig om att röka. Rid ditt hem av askkoppar och tändare. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så denna vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Rådgivning kan hjälpa dig att sluta smoing. Ibland röker vi av känslomässiga skäl. Genom att ta itu med frågan kan det hjälpa dig att röka försvinner. Fråga din läkare om hjälp att komma igång med det här programmet om du tror att det kan fungera för dig.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Skapa en omfattande lista över orsakerna till ditt beslut att sluta. Om du slutar kämpa kan du få ut din lista och använda den för att motivera dig själv.

Andningsövningar

Om du känner att du behöver en cigarett omedelbart, försök sedan andningsövningar för att lugna begäret. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Det kommer också att tvinga lite syre i dina lungor, vilket kan hjälpa dig att känna sig mer uppdaterad. Andningsövningar är enkla att göra när som helst, när som helst.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

De tips som ges i den här artikeln bör ge dig verktyg och förtroende för att sluta röka. Ta stegen för att sluta istället för att fortsätta skada hälsan hos dig själv och de som finns runt dig.Source link