Det bästa rådet för dem som vill sluta röka


Många tror felaktigt att sluta röka innebär att man slänger cigaretterna och lita på viljestyrka ensam för att övervinna deras beroende. Detta tillvägagångssätt kan fungera, men det kan vara lättare än det. Det finns ett antal metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka vanan.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bäst att väga dig själv. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Professionella hypnotisörer har varit mycket framgångsrika för att behandla individer som vill ge upp vanan.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Gå in i en träningsrutin genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Träning är också en bra stressavlastare. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt börjar några omfattande träningsrutiner.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du jobbar med att inte röka.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

TIPS! Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och hämta aldrig en cigarett igen. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Det har visats att denna metod kan vara ganska effektiv.

Var motiverad med påminnelser. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Du kan också köpa dig en del smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Se till att listan har mer än ett alternativ på den, om du behöver tillgång till mer.

TIPS! För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Många som inte röker mer troligtvis inte lyckades första gången de försökte.