Det bästa rådet för dem som vill sluta röka


Rökning är en dödlig vana som negativt påverkar vem som gör det och alla som råkar vara omkring det. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Second hand rök är också lika farlig. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av en hälsosam produkt medan du stoppar viktökning i spåren. Det är normalt för din kropp att kräva mat under stoppprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Älskade Ones

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Försök att inte röka så mycket. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Sluta röka

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Kom ihåg att du kan ställa dig långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Sök support online. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv i stället för ett offer du gör. När du tittar sluta i ett positivt ljus blir det lättare att fortsätta jobba och sluta tidigare. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Totalt är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. Det finns flera hälsoproblem i samband med att röka som hjärtinfarkt, cancer, hjärtsjukdom och emfysem. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.Source link