Det bästa rådet för dem som vill sluta röka


Även om det är mycket osannolikt att alla som röker inte inser att det är ohälsosamt, slutar det inte att bli lättare. Även om du är stark och extremt dedikerad, behöver du fortfarande lite hjälp för att komma på spår. Rådgivningen nedan hjälper dig att komma igång.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att leda dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta beror på att du slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en väg till hjälp undvika detta. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till med att stoppa uttag.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Tala med din läkare om att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Att sluta röka kan vara mycket svårt, men att veta mycket effektiva strategier kan göra det mycket lättare för dig . Om du tillämpar råd från den här artikeln, bör du avbryta vanan oftast. Använd dessa tips för att skydda dig och din familj.Source link