Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Nu vet alla att rökning orsakar många hälsorisker, men det kan fortfarande vara svårt att sluta. Om du försöker sluta röka kanske du bara behöver en knuff i rätt riktning. Dessa tips kommer att sluta röka mycket enklare.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Titta på ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpresurser.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det kan vara det extra trycket som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökning.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning är också en bra stressavlastare. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

TIPS! För att sluta röka, försök skapa en lista av sätt du kan sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Delta inte i specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Positiv Outlook

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Förbinda sig att stanna, period. Det har visat sig att denna metod kan vara ganska effektiv.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinet.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Detta kommer att ge dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta in och röka igen.

Om du ska sluta röka, kom ihåg den veckan som man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

Sluta röka

Tips! Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana är det avgörande att du är engagerad i att se den genom . För många människor försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder.

Att sluta röka är extremt svårt för många människor, men ibland är det medveten om att några användbara tekniker kan göra det lite lättare. Lär dig av de tips som presenterats här och du kommer att vara ett steg närmare ditt mål att sluta. Ta de triks som du får i den här artikeln och börja arbeta med att sluta röka för att förbättra hälsan och livet för dig själv och din familj.Source link