Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Om du vill sluta röka, är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Det finns ingen hälsofördel för att röka. I själva verket är denna aktivitet skadlig för dina lungor, och skadan kan ta lång tid att vända. Så kolla in de tips och goda råd som denna artikel har att erbjuda. Ta sedan ett program för att sparka den rökavanen för alltid!

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva ett läkemedel som kan hjälpa dig att sluta.

Om du vill sluta röka kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

TIPS! Koncentrera dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre förstår dina kampar.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att ha ditt kaffe i bilen eller att undvika baren gör att du kan kortsluta dina begär.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Håll dig från att bli statistik och sluta nu.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För de flesta stannar de uppe sent om natten och ökar cigarettbehovet.

Låt dig inte ens njuta av en liten bit. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Tänk på hur skadligt att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har begäret.

Besluta inte att sluta "någon dag". Gör det idag. Välj inte ett datum för framtiden, sluta nu! Det har varit vetenskapligt bevisat att din kropp kommer att läka sig själv över tiden, vilket minskar risken för sjukdomar i samband med rökning. Kom ihåg att din avslutning också kommer att minska din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Bara för att du kanske inte har avslutat tidigare finns det ingen anledning att vara avskräckt. Även de svåraste arbetarna kan misslyckas. Ta reda på orsakerna till din grottning, lära av den och försök sedan sluta igen. Du kan triumfera i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Diskutera droger med läkare. Det finns flera produkter tillgängliga för dem som försöker sluta. Det finns många medicinska alternativ, förutom nikotinutbytesprogram, som hjälper dig att ta över abstinenssymptomen. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

Sluta röka

Efter att ha läst den här artikeln borde du få en bättre uppfattning om vad du måste göra för att sluta röka. Kom ihåg att vara stark när du arbetar för att sluta röka. Motivera dig själv med tankar om dina nära och kära och hur viktigt det är för dig att leva ett hälsosamt långt liv. Använd ovanstående tips för att hjälpa dig att uppnå det mycket värdiga målet att sluta röka.Source link