Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Det finns så många människor som vill bli av med sina hemska rökvanor. Rökning är en dödlig vana som fångar upp till alla som gör det så småningom. Om du är intresserad av att sluta röka, fortsätt läsa.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Nikotiners ersättningsterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Du kan bli överväldigad av begär. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

När du slutar röka, behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Sluta röka

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

TIPS! Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Känn dig inte besegrad om du inte lyckas med ditt första försök att sluta. Även de bästa ansträngningarna och de bästa människorna misslyckas ibland. Ta reda på orsakerna till din grottning, lära av den och försök sedan sluta igen. Du kan segra nästa gång.

Tänk på att sluta köpa flera år på denna planet istället för att ge upp något. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Tänk på hur det kommer att förändra ditt liv, och att fördelarna med att röka är så viktiga jämfört med de få nackdelarna. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

Denna artikel har förmodligen förändrat ditt perspektiv på vad som krävs för att slutligen sluta röka för alltid. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.Source link