Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Med stressen i vårt dagliga liv kan det vara svårt att ta reda på de bästa teknikerna för att sluta röka. Men du behöver inte känna dig fångad längre, använd den här artikeln och tipsen inuti för att hjälpa dig att stanna för gott.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Rökvanor

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta kan hjälpa dig att uppnå din gärning.

Minska rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Om det är svårt att minska antalet gånger du röker per dag, så försök minska på den mängd cigarett du röker per gång. Försök röka en halv cigarett istället för en full cigarett.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Hur som helst måste du ha visuella påminnelser för att hjälpa dig när du upplever frestelser och begär.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka eller avsluta ett glas vatten.

Vet att när du slutar röka förbättrar du ditt liv, i motsats till att göra ett ädelt offer. Att stanna positivt hjälper dig att fortsätta gå när du slutar blir svårt och hjälper dig att snabbare sparka vanan. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Att komma ihåg dessa positiva faktorer hjälper dig att vara motiverad för att sluta röka.

Bli av med något i ditt liv som påminner dig om att röka. Kasta ut tändare och askkoppar. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. Detta kommer att förhindra utlöser dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Det finns också mediciner och behandlingar som du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka, så du kanske vill prata med din läkare om vad dina alternativ är. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

När du fattar beslutet att sluta röka, skriv ner alla dina motiverande faktorer. När du försöker motstå frestelsen av en cigarett kan du läsa den här listan och bli motiverad att fortsätta på din resa.

Om du känner att du behöver en cigarett omedelbart, försök sedan andningsövningar för att lugna begäret. Och samtidigt som du gör detta, fokusera på orsakerna till att du bestämmer dig för att sluta. Den ökade syrgasen kan också ge dig känsla föryngrad. Att öva djupt andning är en enkel teknik och kan utföras på vilken plats som helst.

Gör en lista över dina vanor när det gäller belysning. Ta reda på de tider när du befinner dig mest frestad att ha en cigarett och skräddarsy din plan så att den tar itu med dessa frestelser. Att vara beredd på dina begär för tobak kommer att tillåta dig att förbereda på förhand för dem och motstå frestelsen att röka.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Efter att ha läst den här artikeln borde du känna dig bättre om din förmåga att sluta röka. Ta stegen för att sluta i stället för att fortsätta skada hälsan hos dig själv och de som finns omkring dig.Source link