Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Många rökare tycker om att sluta, men har inte tillräckligt med viljestyrka. Denna artikel innehåller en mängd tips som kommer att ge dig exakt den kunskap du behöver för att räkna ut för gott.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Det kan vara det extra trycket som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du ska sluta röka och också orsakerna till varför du motstår att sluta Bara genom att skapa listan, kommer du att stärka ditt humör.

Koncentrera dig varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Nikotinersättningsprodukter

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta kan vara en lång process.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kan hjälpa dig att uppnå din guls.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Men låt inte det hindra dig från att försöka. Det finns många aspekter som berörs när man slutar röka, inklusive tid och tålamod. Rätt information och stöd kan göra det mycket lättare att sluta. Genom att använda informationen i den här artikeln tillsammans med en viss egen forskning kan du kanske sparka vanan mycket snabbare och lättare.Source link