Din guide för att sluta röka och förbättra din hälsa


Goda avsikter att sluta röka, går aldrig någonstans om de inte kombineras med handling. Så fortsätt läsa igenom följande stycken för idéer du kan använda för att slutligen sluta för gott, nu snarare än i den avlägsna framtiden. Använd sedan allt som du lär dig varje dag för att hjälpa dig att sluta för resten av ditt liv.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att informera de älskade dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Kall kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Gör inte allt här själv. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Secondhand Smoke

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. De är antagligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem.