Din guide till sluta röka och förbättra din hälsa


Många människor vill sluta röka, men de blir avskräckta innan de ens ger det en chans. Det är möjligt att sluta om din inställning är positiv, och du har viljestyrka och några idéer som de som anges i följande artikel för att hjälpa dig. Läs vidare för att hitta några råd som kommer att öka din slutkraft och hjälpa dig att bryta vanan.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. En erfaren, licensierad hypnotist kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Försök inte göra det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning bort.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Komma med nya planer för att hantera stress. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Många människor vill sluta röka, men många kan inte göra det. De som är väldigt seriösa att sluta har vanligtvis en detaljerad plan och en del motivation för att göra det lättare att hålla sig på rätt spår. Applicera råd ovan för att hjälpa dig att skapa en plan, och du kommer snart se hur framgångsrik du kan vara.Source link