Du är säker på att sluta röka med dessa utmärkta strategier


Du kommer ofta att höra att sluta röka är inte lätt, men det här är oftast ett resultat av att du inte förstår det bästa sättet att närma sig det. Som med många saker i livet, desto mer utbildade handlar du om att sluta, desto lättare kommer du att kunna uppnå det. Denna artikel är här för att hjälpa dig att bli av med din rökning vana.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Se till att du går om det ett steg i taget. Avsluta kan vara en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upphov till en rökfri framtid.

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Det här är lätt att bestämma genom att skriva en egen lista.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Nikotiners ersättningsterapi

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Försök inte sluta röka utan stöd. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati samt hjälp med insikter i processen.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Tänk på att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Det här är det första steget att sluta.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv om att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka.

Du bör fullt ut förstå vikten av att bli utbildad om de bästa metoderna för att sluta röka. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte gör det kan du få det lättare att sparka rökningens vana. Följ de tips som anges i den här artikeln, och det kommer att vara möjligt för dig att sluta röka framgångsrikt.Source link