Du är säker på att sluta röka med dessa utmärkta strategier


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Rådgivning i följande artikel kan vara början på slutet för din missbruk av nikotin, och tillåter dig att äntligen vara rökfri.

Sluta röka så lätt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Sluta röka

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika uppmaningen att röka.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

Se till att du äter bra. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Sluta röka

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

TIPS! Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett.

Att fatta beslutet att sluta röka kan vara det svåraste du någonsin kommer att göra. Medan det är svårt, är detta beslut inte omöjligt att uppnå. Att sluta kommer naturligtvis att kräva ansträngning, viljestyrka och tålamod. Lite råd kommer också att gå långt för att hjälpa dig att slutföra med framgång. Med hjälp av råd från den artikel du just har läst kommer du på vägen att bli rökfri.