Du är säker på att sluta röka med dessa utmärkta strategier


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Artiklarna här ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk inte för långt framåt i tiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Att få åtta timmars vila varje natt hjälper till att hålla dig mentalt fokuserad, vilket innebär att du bättre kan styra de begärna.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Professionella hypnotisörer har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan.

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

Få mycket stöd. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Avsluta kan vara en lång process.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Secondhand Smoke

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.Source link