Du behöver inte fortsätta röka för evigt


Behovet av att ge en nikotinberoende kan leda till besvärliga sociala situationer. Ibland stoppar du vad du gör för att röka. Du kan också känna sig obekväm att inte ha dina cigaretter på dig hela tiden. Om du vill sparka den här dåliga vanan till kanten, fortsätt läsa. Det finns en mängd tips och tekniker i den här artikeln som hjälper dig i din kamp för att sluta röka.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

TIPS! Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många individer har slutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Du kommer att upptäcka att ditt självförtroende är ökat, och dina mål är uppnåliga.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Dessa påminnelser ger dig den körning du behöver för att bekämpa frestelser.

Gör ett icke-rökande mantra. Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Tänk på hur skadligt att bara en cigarett kan vara innan du ens ens har begäret.

Börja träna regelbundet. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men det hjälper åtminstone att lugna dina begär att röka.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du är känna en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du kommer att vänta 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Rökning kan ha tidigare försett dig med en form av stressavlastning. Om du är en person som gör det här, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Försök med yoga eller meditation för att underlätta din stress på ett hälsosamt sätt.

Var uppmärksam på din kost medan du slutar. Att äta mat som är lågt i kalorier och friska hjälper dig att sluta röka på många sätt. Du kan hjälpa till att ersätta de tröstande rörelser som är förknippade med att röka genom att ha något du kan göra för att hålla din mun och händer upptagen. Dessutom minskar dina chanser att gå ner i vikt under denna avslutningsperiod. Dessutom bidrar vitaminerna och näringsämnena till att du känner dig så bra som möjligt under uttag.

Om du känner att din viljestyrka är blekande och att du är frestad att nå en cigarett, fråga någon om stöd. Berätta för någon du litar på att du känner dig frestad att röka. Telefonen fungerar inte bara som en bra omställning tills ditt begär har upphört, det är alltid bra att veta att du inte är ensam när du arbetar med denna typ av problem.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Gör en mantra av de främsta anledningarna till varför du slutar röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta kan ta fokus bort från ditt begär och lägga tillbaka det på det som är viktigt.

Lista alla orsaker till varför du borde sluta röka. Det finns inga positiva skäl att fortsätta att röka, och du kommer att upptäcka att fördelarna med att sluta väga uppväger något nöje som du härrör från att röka.

Tänk på vad du måste möta när du slutar röka. Många återkommer bara några veckor eller månader efter att ha slutat. Du kan bli frestad att ha en rök om du är trött eller känner otillräcklig stress. Se till att du förstår de olika saker som provocerar dina uppmaningar och frestelser.

TIPS! En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem.

Använd en nikotinbytesprodukt för att hjälpa dig att minska dina begär. Gummi och fläckar finns tillgängliga vid de flesta apotek och till och med avdelningar och livsmedelsbutiker, vilket gör dem lätt tillgängliga för att hjälpa dig när du behöver dem mest. När du väl har slutat röka, kan du också avstå från nikotin.

Om någon kör dig galen om det faktum att du slutar röka, kör dem galen tillbaka. Du överger din makt när du tillåter någon annan att fatta detta beslut. Om du slutar röka och hitta dig själv frustrerad genom att skryta kommentarer, uttrycka dessa känslor på ett skonsamt, men ändå självständigt sätt. Inte bara kommer du visa att du kan kontrollera din rökning, du kommer också visa att du kan kontrollera ditt liv.

Beslut om något att använda som en belöning för dig själv för att stärka ditt beslut att sluta röka. Du kommer att spendera mycket mindre pengar när du inte längre behöver köpa cigaretter. Var noga med att hålla den skild från andra pengar du sparar, så att du kan behålla den till en speciell belöning för dig själv. Det här är en fantastisk motivator!

Tips! När du funderar på att sluta röka, gör en tid för att se din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du lämnar resurser som du tidigare var omedveten om.

Bara allvarligt med önskan att sluta kan vara hälften av slaget. De råd som du läser i den här artikeln ger dig de extra verktyg du behöver för att slutligen ge upp cigaretterna. Börja använda dessa tips och du kan äntligen vara fri från behovet av cigaretter.Source link